Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

0 Καταργήθηκαν οι εκδηλώσεις για την αργία των Τριών Ιεραρχών στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία!

Με διάταξη που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου σήμερα στην Βουλή τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία θα κλείσουν την ημέρα των Τριών Ιεραρχών.


Με την νέα διάταξη δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως προέβλεπε το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τη λειτουργία των σχολείων.Μία ακόμα ημέρα αργίας «κερδίζουν» μαθητές και εκπαιδευτικοί λέει ο Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με την νέα διάταξη η ημέρα των Τριών Ιεραχών είναι αργία, δηλαδή θα είναι κλειστά τα σχολεία.

Παράλληλα καταργείται η διάταξη που προέβλεπε εορταστικές εκδηλώσεις στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών και ότι στην περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.

Από την στιγμή που η κυβέρνηση βλέπει πως ο Αρχιεπίσκοπος ακολουθεί την παθητική τακτική του “σφάξε με αγά μου να αγιάσω” έχει πάρει “χατζάρα” και δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όρθιο που να σχετίζεται με την πίστη μας!


Σε αργία μετατρέπει το Υπουργείο Παιδείας , λοιπόν, την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών εγκαταλείποντας τον χαρακτηρισμό της ως θρησκευτική εορτή και ανοίγοντας εκ νέου τον δρόμο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να «τιμήσουν» τους Τρεις Ιεράρχες από τον καναπέ του σπιτιού τους!

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ το είχε αποκαλύψει εδώ και μήνες. Κάποιοι το διέψευδαν, τώρα;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου