Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

0 Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ, Σ' ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ.








Λένε, πως η δικαίωση, για όποιον αγωνίζεται έντιμα και με ανιδιοτέλεια, έρχεται πάντα, με κάποιον τρόπο.



Σ' αυτόν τον αγώνα που έδωσα μέχρι σήμερα δώδεκα χρόνια από τη ζωή μου, Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ, έρχεται με έναν τετραψήφιο αριθμό.




Με το ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ υπ' αρ. 1917/2017.


Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2005.


Συγκεκριμένα, στις 7 Δεκεμβρίου 2005.
Μέρα ορόσημο για την προσωπική μου ζωή... μέρα ορόσημο στην δημοσιογραφική μου πορεία.


Αντί να βρισκόμαστε με τον αείμνηστο σύζυγό μου σε κάποιο ρεστωράν και να γιορτάζουμε ένα σημαντικό για μας γεγονός, βρισκόμασταν στις δημοσιογραφικές επάλξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα, όπου αποκαλύπτετο ένα τεράστιο σκάνδαλο.



ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ!





Ένας γιδοβοσκός, τρεις ψευδομάρτυρες, εκ των οποίων ο ένας έχει πεθάνει, στην διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, και... ο τότε αντιδήμαρχος και μετέπειτα δήμαρχος του Μαραθώνα, ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΓΑΡΗΣ, ήταν τα πρόσωπα που πρωταγονίστησαν σ' αυτό το σκάνδαλο, που μπορεί να αφορούσε στον Μαραθώνα, αλλά αφορούσε όλον τον ελληνικό λαό.


Γιατί 8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, βγήκαν από τις τσέπες του και δόθηκαν σε έναν ΑΠΑΤΕΩΝΑ, που εμφανίστηκε ως κάτοχος 140 περίπου στρεμμάτων, στον χώρο που επρόκειτο να ανεγερθεί το Κωπηλατοδρόμιο.


Από την μέρα εκείνη, 7-12-2005 έως σήμερα, εκατοντάδες δημοσιεύματα της εφημερίδας ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ και δεκάδες αναρτήσεις του blog ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, είδαν το φως της δημοσιότητας.



Καμία άλλη τοπική εφημερίδα, δεν ασχολήθηκε τόσο πολύ και δεν αποκάλυψε όλες τις πτυχές αυτού του σκανδάλου, όσο τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.



Το "γιατί", δεν χρειάζεται να το αναλύσω... τα ευκόλως εννοούμενα, παραλείπονται...
Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, είχε ανέκαθεν δυο επιλογές: ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και την ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΝΝΑ.



Έναν μήνα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, βρισκόμουν εθελοντικά στο γραφείο του τότε Ποέδρου του Αρείου Πάγου κ. Κεδίκογλου, αλλά και του τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Λινού, καταθέτοντας όχι μόνον τα δημοσιεύματά μου, αλλά και όλο το υλικό που είχε περιέλθει στα χέρια μου και αφορούσε το βρώμικο παιχνίδι που είχε παιχθεί εις βάρος του ελληνικού λαού, αλλά και κατά του Δήμου Μαραθώνα, καθώς 14 στρέμματα της δημοτικής περιουσίας, είχαν περάσει στα... χέρια του διεκδικητή γιδοβοσκού, με... περίεργες διαδικασίες, που η ... άσπιλη και αμόλυντη "δικαιοσύνη", δεν προέβη σε πραγματογνωμοσύνη, ώστε να διαπιστώσει τι πραγματικά είχε γίνει...


Λίγες μέρες μετά τις αρχές Ιανουαρίου του 2006, βρισκόμουν και πάλι εθελοντικά στο γραφείο του τότε Προϊσταμένου της εισαγγελίας Αθηνών, κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καταθέτοντας τα ίδια έγγραφα που είχα καταθέσει και στον εισαγγελέα, αλλά και στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου... μόνο που η δικαιοσύνη, επιδερμικά ασχολήθηκε με το σκάνδαλο και το ... έβαλε στο αρχείο...


Χρειάστηκε να έρθει η νομική τεκμηρίωση, από τον δικηγόρο ΑΝΔΡΕΑ ΓΚΟΥΒΑ, για να πάρουν φωτιά τα εισαγγελικά γραφεία και να εκδώσει ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ, Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ.


'Ενας τιτάνιος αγώνας δρόμου, για να λάμψει η αλήθεια...

Βαρύ το τίμημα...

Ένα αυτοκίνητο καμμένο... ατέλειωτες ώρες έρευνας για το ρεπορτάζ... ανώνυμες απειλές κατά της ζωής μου και της ζωής του συζύγου μου... νέες αναφορές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου... δίωξη της Εισαγγελίας εναντίον μου... ΑΘΩΩΣΗ... και δώδεκα χρόνια μετά, ΔΙΚΑΙΩΣΗ!


Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του, παραπέμπει τους κατηγορούμενους για κακούργημα, στο ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ...


Ανάμεσά τους και τον πρώην δήμαρχο Μαραθώνα, Σπύρο Ζαγάρη... αυτόν, που στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, βρέθηκαν 3,4 εκατομμύρια ευρώ...


Όχι... δεν μπορώ να προκαταβάλω την απόφαση του Δικαστηρίου, που... τελείως συμπτωματικά, επρόκειτο να γίνει στις 7-12-2017 και ανεβλήθη για τις 9 Μαϊου του 2019.

Δικαστήριο, το οποίο αφορούσε στην αγωγή που έχει καταθέσει ο Δήμος Μαραθώνα, κατά των εμπλεκομένων κατηγορουμένων, για την ένταξη στα απαλλοτριωθέντα Δημοτικού Ακινήτου, αξίας που υπερβαίνει τα 800.000 ευρώ.

Όσον αφορά στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσδιοριστεί μέχρι το καλοκαίρι του 2018.


Βαριές οι κατηγορίες... ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ, για όλους τους εμπλεκόμενους και φυσικά και για τον πρώην δήμαρχο Μαραθώνα, Σπύρο Ζαγάρη, για συνέργεια σε απάτη και υπεξαγωγή εγγράφων... και για όλους τους κατηγορούμενους, ΑΠΑΤΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΟΦΕΛΟΣ.


Δεν γνωρίζω αν θ' αποδοθεί πραγματικά δικαιοσύνη... για μένα προσωπικά όμως, είναι η δικαίωση ενός πολύχρονου αγώνα...


Κι αυτόν τον αγώνα, τον αφιερώνω στην μνήμη του συζύγου μου και σ' όσους μου συμπαραστάθηκαν.


Και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, ώστε να βρίσκομαι στο ακροατήριο της 9ης Μαϊου 2018, ως μάρτυς κατηγορίας όλων των εμπλεκομένων, μέχρι να επιστραφούν τα 8,5 εκατομμύρια στον ελληνικό λαό και οι κατηγορούμενοι, να οδηγηθούν στην φυλακή.



Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ.1. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω απ' αυτόν τον αγώνα, τον πρώην Δήμαρχο Μαραθώνα, ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΑ, που απεκάλυψε σημαντικά στοιχεία του σκανδάλου.

Υ.Γ.2. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω, από αυτόν τον αγώνα, αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό μου σε κάποιες στιγμές αυτού του αγώνα, τον συνάδελφο δημοσιογράφο ΣΩΤΗΡΗ ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ, την ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, την δικηγόρο Λιάνα Καστρινάκη, και την αγαπημένη φίλη ΡΙΚΑ Κ., που έγραψε:



Ρίκα Κ.23 Μαΐου 2015 - 12:05 μ.μ. Αγαπητή μου Πόπη, η απολογία σου ήταν συγκινητική κραυγή Πατριωτισμού και Δικαιοσύνης, μιας και δεν μίλησες για εσένα, αλλά για λογαριασμό όλων ημών, αλλά και πάλι, παρακολουθώντας τους διαλόγους και την αρχική εξέλιξη της δίκης με είχε καταλάβει αρχικά μια βαθιά απογοήτευση καθώς δεν περίμενα να εισακουστείς από τους δικαστές.
Ευτυχώς, έπεσα έξω.

Μπράβο στην Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα της Έδρας, έπραξαν το καθήκον τους και απέδειξαν πως υπάρχει ακόμα Ελπίδα σε μία Πατρίδα που αιμορραγεί, και έχει εθιστεί τόσο πολύ και τόσο βαθιά στην ξύλινη γλώσσα της υποταγής και της υποκρισίας, που δίκες σαν την χθεσινή αποτελούν σπάνια δείγματα Νίκης της ορμής της Καθαρότητας και της πολιτικής συμπεριφοράς άνευ «ιδιωτικού ...ζητούμενου», αν και η αποκατάσταση του Δικαίου στην πολιτικο-οικονομική και εν γένει σφαίρα της ζωής της κοινωνίας αποτελεί θέσφατο όφελος, δημόσιο ΚΑΙ καλώς εννοούμενο «προσωπικό» για όλους μας, λαμβάνοντας υπόψη πως το υποσύνολο πάντα επηρεάζεται από τις συνθήκες του όποιου υπερσυνόλου. Κι ας έμαθε μεγάλο μέρος της κοινωνίας αυτής να μην αντιδρά, να μην νοιάζεται, να αδιαφορεί, οπότε και να υποτάσσεται.

Τελικά δεν είναι όλοι παλιάτσοι, ούτε όλα χαμένα. Απλά η Ουσία δεν κάνει πολύ θόρυβο, γιατί δεν το έχει ανάγκη. Ας μην ξεχνούν όμως οι σκοτεινοί των παρασκηνίων, πως ο αμυνόμενος απέναντι στην αδικία μετατρέπεται στο τέλος στον πιο σκληρά επιτιθέμενο, με όπλο του την Αλήθεια και ασπίδα του την καθαρότητα της Ψυχής του, τα πολυτιμότερα αγαθά του Ανθρώπου. Και γι’ αυτό είναι ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου