Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

0 ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες από την «Αποκάλυψη του Ιωάννη»: Τα ζούμε όλα τώρα

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπους κερδίζει έδαφος. Τρομακτικές σκηνές δείχνουν εργαζόμενους «ψηφοφόρους-ζόμπι» με μπλουζάκια που αναγράφουν «Έβαλα μικροτσίπ» να διαφημίζουν το «κατόρθωμα», ενώ παραπέμπουν στην εποχή, για την οποία μας προειδοποιεί η Αποκάλυψη του Ιωάννη, όταν και απλόχερα θα δίνεται το «χάραγμα» και όλοι θα ομολογούν περήφανα πως ανήκουν πλέον στον παγκόσμιο ηγέτη.


Ένας από τους εργαζόμενους που έχουν δεχτεί εμφύτευση μικροτσίπ στο χέρι τους είναι ο Dave Williams, μηχανικός συστημάτων στην εταιρία Mozilla. Ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του, απλά κουνώντας το χέρι του μπροστά από έναν αισθητήρα.

Έχει εμφυτεύσει μόνος του ένα μικροτσίπ ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα του δεξιού χεριού του, προστατευμένο μέσα σε κάψουλα, που θυμίζει χάπι.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, κατά αυτόν τον τρόπο, έδωσε στον εαυτό του δυνατότητες έξυπνης συσκευής!

Συνδέεται με άλλες συσκευές, μπορεί να πληρώνει με πιστωτική κάρτα, να μεταφέρει τα προσωπικά του στοιχεία ή να ξεκλειδώνει τον υπολογιστή του, με μία μόνο κίνηση του χεριού του.

«Έχω τη χειρότερη μνήμη στον κόσμο», δήλωσε ο Williams, εξαίροντας τις αμέτρητες λειτουργίες που του παρέχει το μικροτσίπ, διευκολύνοντας την καθημερινότητά του.

Οι μικροσκοπικές αυτές κάρτες, οι οποίες φέρουν την επίσημη ονομασία RFID (Radio Frequency identificator), σύμφωνα με την παραγωγό εταιρία Dangerous Things, δηλαδή Επικίνδυνα Πράγματα μπορούν να προσφέρουν ένα νέο επίπεδο ευκολίας.

Προσέξτε την ονομασία! Μιλάει από μόνη της «επικίνδυνα πράγματα». Ελάχιστοι όμως δίνουν σημασία στα… «σημάδια».

Οι πωλήσεις των μικροτσίπ, και των απαραίτητων εργαλείων για την εμφύτευση τους έχουν φτάσει τις 10.000 μόνο από τον εν λόγω κατασκευαστή. Η επέκτασή τους, όμως δημιουργεί προβληματισμούς σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Η επόμενη μορφή των εμφυτευμάτων θα είναι με βιολογικό ή νανοτεχνολογικό υλικό.

Οι εγκέφαλοι θα μπορούν να συνδέονται με συσκευές νοημοσύνης και ο δρόμος για τον πλήρη έλεγχο της ανθρώπινης σκέψης θα έχει ανοίξει.

Σήμερα, αρκετές εταιρίες ανά τον κόσμο έχουν εισαγάγει την νέα αυτή τεχνολογία στον εργασιακό χώρο, δίνοντας στους εργαζόμενους την επιλογή του μικροτσίπ ώστε να ανοίγουν πόρτες, υπολογιστές, μέχρι και για να αγοράζουν φαγητό από το κυλικείο.

Οι ειδικοί στρέφουν την προσοχή τους στον κίνδυνο εισβολής κακόβουλων λογισμικών στα μικροτσίπ, αφού όλα τα πλεονεκτήματά τους μπορούν εύκολα να στραφούν ενάντια στον χρήστη.

Ποιος τους ακούει όμως;

Οι υπάλληλοι στην εταιρεία του Wisconsin, η οποία έγινε πρόσφατα η πρώτη αμερικανική επιχείρηση που προσφέρει στους εργαζομένους της «εθελοντικό» πρόγραμμα εμφύτευσης μικροτσίπ, πανηγυρίζει που έχει πλέον το μισό προσωπικό της τσιπαρισμένο.

Οι υπάλληλοι πιάστηκαν από τον φακό να χαμογελούν, να αγοράζουν σοκολάτα από τα ειδικά μηχανήματα και να φορούν μπλουζάκι «Έβαλα μικροτσίπ»! Αργότερα τα μπλουζάκια θα μπορούν να λένε κάλλιστα: «Έχω το χάραγμα», χωρίς το οποίο κανείς δεν θα αγοράζει ή θα πουλά.

Δείτε βίντεο και εικόνες:






















Πηγή




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου