Ήταν 6 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Παρασκευή, όταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δολοφονήθηκε από άτομα, ή ορθότερα που ανθρωποειδή, που επί του παρόντος παραμένουν «γνωστά-άγνωστα» στην ελληνική δικαιοσύνη…


δεξιά ο κ. Κώστας Σπύρου μαζί με συνεργάτη του στον τάφο του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη
Η ανωτέρω ημερομηνία σηματοδοτεί μία από τις πλέον έντονες από πλευράς κοινωνικού αντίκτυπου έρευνες στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά. Επί 37 μέρες άπαντες έψαχναν τον νεαρό φοιτητή χωρίς να μπορούν να τον εντοπίσουν.
Μετά από καιρό και αφού η σωρός είχε βρεθεί και ενταφιαστεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, μάθαμε έκπληκτοι πως τα ειδικά σκυλιά που είχαν λάβει μέρος στις έρευνες ήταν στην πραγματικότητα ανειδίκευτα και επιπλέον… συναχωμένα!
Μάθαμε πως κατά παράβαση των πρωτοκόλλων αναζήτησης, οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν εφαρμόσει την μέθοδο έρευνας που προβλέπει τον καταμερισμό της περιοχής σε ζώνες και ακολούθως σε υποτομείς με αποτέλεσμα η έρευνα να είναι ελλείπεις.
Μάθαμε πως όλοι μέσα στην Σχολή γνώριζαν ότι το παιδί δέχονταν άγριες επιθέσεις στα όρια του βασανισμού αλλά παρόλα αυτά οι αρμόδιοι σφύριζαν αδιάφορα…
Μάθαμε και πολλά ακόμα για την υπόθεση αυτή καθώς επιλέξαμε να αφιερώσουμε και εμείς τις όποιες δυνάμεις μας στην διαλεύκανση της. Το υλικό που συγκεντρώθηκε έχει ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές και πολύ σύντομα θα συμπληρωθεί και με πολλά ακόμα στοιχεία, γιατί φίλες και φίλοι η αλήθεια ποτέ δεν μένει θαμμένη για πάντα, όσο και αν κάποιοι το προσπαθούν αυτό.
Σήμερα λοιπόν που συμπληρώνονται 2 χρόνια από την δολοφονία του Βαγγέλη, θα θέλαμε να εκφράσουμε στην οικογένεια τα θερμά μας συλλυπητήρια και να τους διαβεβαιώσουμε πως παρότι οι ίδιοι δεν μας ζήτησαν ποτέ να εμπλακούμε, εμείς θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο τής συνείδησης μας, έχοντας ως μοναδικό στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας και τη δικαίωση του λαμπρού αυτού παιδιού.
Υ.Γ. Μαθαίνουμε ότι αυτές τις μέρες στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα ως προς τον φάκελο της συγκεκριμένης δικογραφίας. Ως μια κίνηση καλής θέλησης από πλευράς μας, θα θέλαμε να προτείνουμε στις δικαστικές αρχές, να προχωρήσουν άμεσα σε πλήρη επανέλεγχο όλων όσων αναφέρονται στην έκθεση του ιατροδικαστή Βουγιουκλάκη… Τολμούμε να πούμε ότι το πόρισμα του επανελέγχου θα τους εκπλήξει μάλλον δυσάρεστα για εκείνον!