Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

1 E, αυτό δεν το περίμενα …και ο τέως Βασιλιάς επίσημα στην Αθήνα με την δήθεν Αριστερά…. ρε, να καταριέστε και τους 300 (δεν είναι ποινικό αδίκημα)..

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο η εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προς τιμήν της ελληνικής ομάδας που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Παρόντες ήταν οι 47 από τους 93 αθλητές και αθλήτριες που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στη Βραζιλία.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και την παρουσίαση της ελληνικής ομάδας. Εκπρόσωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έδωσαν σε όλους τους εκπροσώπους μας ένα πλέξιγκλας πάνω στο οποίο υπήρχε ο κότινος και το σήμα της ΕΟΕ ενώ Ολυμπιονίκες του παρελθόντος παρέδωσαν στους αθλητές που πλασαρίστηκαν στην πρώτη οκτάδα μία διαφορετική πιο μεγάλη πλακέτα στην οποία, επίσης, υπήρχε ο κότινος.

 Εκεί βρέθηκε και ο 76χρονος τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ ως Ολυμπιονίκης, καθώς το 1960 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης με το σκάφος του «Νηρεύς» στα σκάφη τύπου «Ντράγκον» στην ιστιοπλοΐα. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του συγκινήθηκε πολύ.
 Ο Κωνσταντίνος ως πηδαλιούχος του σκάφους με πλήρωμα τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαϊμη, χάρισαν στην Ελλάδα το πρώτο της Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο, από το 1912 (όπου η Ελλάδα κατέκτησε στην Στοκχόλμη δύο μετάλλια με τον Κώστα Τσικλητήρα) κερδίζοντας στην κατηγορία Ντράγκον της ιστιοπλοΐας, στον Κόλπο της Νάπολης στην Ιταλία.


1 σχόλια:

www.dimitrismarina είπε...

εχουν σκοπο να επαναφερουν τον βασιλια και την μοναρχια στην ελλαδα ..... ειναι τα σχεδια της μαυρης αδερφοτητας, και να τον επαναφερουν ως σωτηρας της χωρας... και με τον καιρο θα γυρισουμε στον μεσσαιωνα αποφασιζουμε και διαταζουμε ,,, κρεμαλα και πυρα για τους αιρετικους , με την συμφωνη γνωμη του παπα που θα ηγητε της πανθρησκειας

Δημοσίευση σχολίου