Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

0 ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ

Όταν λες αλήθειες που έχουν σχέση με τα κοινωνικοπολιτικά θέματα αυτά συχνά προκαλούν και διεγείρουν εξεγέρσεις Κάποιοι καλλιτέχνες θέλοντας να ξεσηκώσουν τους λαούς για τις κοινωνικές αδικίες, καταγγέλλουν με τον δικό τους τρόπο αυτές τις αδικίες σε τόσο έντονο και σαφή τρόπο στις εικόνες τους.


Αυτός ο καλλιτέχνης μας δείχνει με τις σατιρικές εικονογραφήσεις του, για παράδειγμα, πως πολιτικοί ηγέτες ασχολούνται με τη δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο.
Η επιθυμία για αλλαγή είναι σαν ηφαίστειο που δεν θέλει πολύ για να εκραγεί με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Η κατάσταση αυτή είναι εδώ και αρκετό καιρό αλλά από την αρχή της εποχής του Διαδικτύου και τις φαινομενικά ατελείωτες δυνατότητες για τους ανθρώπους να εκφράσουν τη γνώμη τους, κάτι εντελώς νέο έχει αρχίσει και δημιουργείται.
Ακτιβιστές αλληλοβοηθιούνται όλο και περισσότερο με την τέχνη ως μέσο απεικόνισης, να προβάλλουν αλήθειες από την σκληρή πραγματικότητα. Εικονογραφήσεις όπως αυτές που έχουμε βάλει μαζί στην παρακάτω γκαλερί για σας, είναι ανατρεπτικές και προκαλούν σύγχυση, διεγείρουν διαφορετικά συναισθήματα μέσα μας.
Για το λόγο αυτό, τα παρακάτω σκίτσα τα οποία ο καλλιτέχνης Gunduz Agayev έχει καταρτίσει παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Έχουν σκοπό να κάνουν τις μάζες να συνειδητοποιηθούν και τελικά να ξύπνησουν.
Ο Agayev έχει δημιουργήσει και κατά το παρελθόν αρκετές σειρές με εικόνες. Αυτές περιλαμβάνουν συλλογές όπως: ” Το Ιερο Selfie”, “Παγκόσμια Αστυνομία” και “Μονο Δικτάτορες”.
Η τελευταία σειρά του, ασχολείται με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε σχέση με την κρατική δικαιοσύνη. Απεικονίζει με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο την Femida Justitia ή αλλιώς την ελληνική θεά Θέμις ως σύμβολο της αρχής της δικαιοσύνης σε διάφορες χώρες.
 Αμφιλεγόμενα, συγκλονιστικά και κάπως σκληρά : Έτσι ο Agayev απεικονίζει στα παρακάτω σκίτσα την διαχείριση της δικαιοσύνης σε διάφορες μορφές σε όλο τον κόσμο.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου