Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

0 Τούρκος αξιωματούχος θα «επιθεωρήσει» μονάδες του ελληνικού Στρατού!

Ο Τούρκος Ταξίαρχος Numan Yediyldiz θα «επιθεωρήσει» μονάδες του ελληνικού Στρατού τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, όπως εξηγούν ελληνικές πηγές, καθώς είναι ο Διοικητής της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South Eastern Europe Brigade – SEEBRIG).

Οι μονάδες του Στρατού Ξηράς που θα επισκεφτεί προβλέπεται να υποστηρίξουν την Ταξιαρχία σε περίπτωση πλήρους ενεργοποίησής της (affiliated units), καθώς και στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕEΥΕ) και στο NRDC-GR.

Επισκέψεις τέτοιου είδους όπως λένε οι ίδιες πηγές προβλέπεται να πραγματοποιούνται από τους εκάστοτε Διοικητές της Ταξιαρχίας σε υποστηρίζουσες μονάδες των κρατών – μελών. Ήδη τον προηγούμενο μήνα ο Διοικητής της SEEBRIG επισκέφθηκε «affiliated» στη SEEBRIG μονάδες, των Σκοπίων, ενώ το πρόγραμμα επισκέψεων για το επόμενο έτος περιλαμβάνει αντίστοιχες επισκέψεις στην Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με το paraskhnio.gr.

Η Ελλάδα παρέχει από τον Ιούνιο 2011, υποστήριξη φιλοξενούντος Έθνους στην SEEBRIG, το Στρατηγείο της οποίας εδρεύει στον Τύρναβο όπου προβλέπεται να παραμείνει μέχρι το 2017 και στη συνέχεια θα μετεγκασταθεί στη Βουλγαρία. Σημειώνεται πως η έδρα του Στρατηγείου καθώς και η Διοίκηση της Ταξιαρχίας εναλλάσσονται κυκλικά μεταξύ των κρατών – μελών της (Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Σκόπια, Ρουμανία και Τουρκία).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου