Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

0 Οι διώξεις των χριστιανών στον σύγχρονο κόσμο

Είναι πλέον κραυγαλέο γεγονός ο διωγμός εναντίον 100 εκατ. χριστιανών σε όλον τον κόσμο, σήμερα. Οι περισσότεροι διώκονται από μουσουλμάνους, ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας, γλώσσας ή κοινωνικοπολιτικών καταστάσεων.
Του Raymond Ibrahim

Οι μουσουλμάνοι είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ (Σαουδική Αραβία), αλλά και εχθροί των ΗΠΑ (Ιράν). Οι μουσουλμάνοι προέρχονται από πλούσια κράτη (Κατάρ), ή από πτωχά κράτη (Σομαλία, Υεμένη). Οι μουσουλμάνοι προέρχονται από «Ισλαμικές δημοκρατίες» (Αφγανιστάν), αλλά και από «μετριοπαθή» κράτη (Μαλαισία, Ινδονησία), προέρχονται από κράτη οι έσωσαν οι ΗΠΑ (Κουβέιτ), αλλά και από κράτη που θέλουν να εκδικηθούν τις ΗΠΑ.
Το γεγονός όμως παραμένει και είναι αυτό που αποκαλύπτει η πρόσφατη έκθεση της οργάνωσης Open Doors για το 2015, στην οποία καταγράφονται τα 50 έθνη που αποτελούν τους χειρότερους διώκτες των χριστιανών, παγκοσμίως.



Στις 40 από τις 50 αυτές χώρες βασική αιτία των διωγμών είναι ο ισλαμικός θρησκευτικός φανατισμός. Δηλαδή το 80% των διωκόμενων χριστιανών διώκεται από μουσουλμάνους. Οι 10 πρώτες χώρες του καταλόγου κατοικούνται, σε ποσοστό 90% και άνω, από μουσουλμάνους.

Η Βόρεια Κορέα, αν και μη μουσουλμανική, αλλά κομμουνιστική, βρίσκεται στην πρώτη θέση του καταλόγου. Σίγουρα η τυχόν ανατροπή του εκεί καθεστώτος θα σταματούσε τους διωγμούς, όπως συνέβη και μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.


Στον ισλαμικό κόσμο όμως η αλλαγή καθεστώτος δεν θα βελτίωνε, ούτε κατά κεραία, τη θέση των χριστιανών. Αντιθέτως. Όπου οι δικτάτορες έπεσαν, συχνά μετά από αμερικανική επέμβαση – ο Σαντάμ στο Ιράκ, ο Καντάφι στη Λιβύη – οι διώξεις κατά των χριστιανών αυξήθηκαν κατακόρυφα. Σήμερα το Ιράκ βρίσκεται τρίτο στον κατάλογο των χειρότερων διωκτών του χριστιανισμού, η Συρία στη τέταρτη, η Σαουδική Αραβία στη12η και η Λιβύη στη 13η.


Οι διώξεις ων χριστιανών από μη μουσουλμάνους – κυρίως κομμουνιστές – σχετίζονται μόνο με το συγκεκριμένο καθεστώς. Στην περίπτωση των μουσουλμάνων όμως ακόμα και αυτή καθαυτή η ύπαρξη των χριστιανών ενοχλεί, πέραν κάθε καθεστώτος ή ηγέτη. Το μίσος κατά των χριστιανών αποτελεί μέρος της ιστορίας, του δόγματος, του κοινωνικοπολιτικού ιδεώδους του Ισλάμ.
Επιπλέον, ο κομμουνιστικός αθεϊσμός είναι ένα σχετικά σύγχρονο φαινόμενο. Από την άλλη πλευρά όμως, οι διωγμοί του Ισλάμ κατά των χριστιανών είναι παλαιοί και τεκμηριωμένοι ιστορικά. Ας πάρουμε ως παράδειγμα τη Ρωσία. Επί σοβιετικού καθεστώτος οι χριστιανοί διώκονταν. Σήμερα η Ρωσία ξαναβρήκε την ορθόδοξη κληρονομιά της και είναι μια από τις χώρες που μάχεται κατά των διώξεων που υφίστανται οι χριστιανοί.


Η Βόρεια Κορέα, όπου ο Κιμ Γιονγκ Ουν λατρεύεται σαν θεός και ο λαός δεν έχει επαφή με τη διεθνή πραγματικότητα, οι χριστιανοί βιώνουν διώξεις όπως αυτές που υπέστησαν από το σοβιετικό καθεστώς. Όμως η πάλαι ποτέ κραταιά Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε και είναι θέμα χρόνου και το καθεστώς της Βορείου Κορέας να καταρρεύσει.


Άλλες πρώην σοβιετικές χώρες όπου διώκονται οι χριστιανοί είναι το Ουζμπεκιστάν (15ο στον κατάλογο) και το Τουρκμενιστάν (20ο στον κατάλογο). Ο χρόνος πάντως δεν είναι με το μέρος των χριστιανών, οι οποίοι ζουν σε μουσουλμανικές χώρες.


Η ιστορία διδάσκει πως ο ισλαμικός θρησκευτικός φανατισμός μετέτρεψε το ήμισυ του χριστιανικού κόσμου σε ισλαμικό, σε Αίγυπτο, Τουρκία, Συρία, βόρεια Αφρική. Όλες αυτές οι κάποτε χριστιανικές περιοχές αποκαλούνται σήμερα μουσουλμανικός κόσμος.


Υπάρχουν μαρτυρίες μουσουλμάνων ιστορικών του μεσαίωνα που αναφέρουν τους διωγμούς των χριστιανών, το κάψιμο των εκκλησιών, τις σφαγές κατά των «απίστων», την αρπαγή και τον βίαιο εξισλαμισμό γυναικών και παιδιών. Όπως αποδεικνύει και η περίπτωση του Ισλαμικού Κράτους, η μόνη επιλογή των χριστιανών, για να επιβιώσουν, είναι να εξισλαμισθούν.


Σε Αίγυπτο και Συρία υπολογίζεται πως περί τις 30.000 εκκλησίες καταστράφηκαν τον 15ο αιώνα, ενώ οι χριστιανοί υποχρεώθηκαν, με το σπαθί, να εξισλαμισθούν. Διώξεις κατά των χριστιανών λαμβάνουν χώρα σε 40 μουσουλμανικά κράτη σήμερα, στα οποία διατηρείται η παράδοση των παλαιών διωγμών, η οποία γεννήθηκε πριν από 14 αιώνες και θέλει απλώς την εξόντωση των «απίστων».










Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου