Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

0 Για τα ορφανά και ασυνόδευτα του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Αίσθηση προκάλεσε η επίσκεψη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον ξενώνα «Εστία» της *Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και οι δηλώσεις του για τα «ορφανά και ασυνόδευτα» προσφυγόπουλα, που το διεθνές κύκλωμα δουλεμπορίας στοιβάζει επισταμένα στη χώρα μας.
Δυστυχείς φιγούρες τα δεκάχρονα και δωδεκάχρονα παιδάκια, που βογκούν απαρηγόρητα στα κελιά του εκκλησιαστικού ξενώνα, το μόνο που επιθυμούν είναι να επιστρέψουν πίσω στην θαλπερή αγκαλιά της μανούλας και στην φροντίδα του δύστυχου πατέρα τους. 



Οικτρά θύματα του πιο σκληρού παιδομαζώματος που έχει συμβεί σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, 
ούτε ιθαγένεια επιθυμούν, ούτε τα κροκοδείλια δάκρυα των καλοπληρωμένων ΜΚΟ, 
ούτε την θεατρινίστικη «αλληλεγγύη» των στραπατσαρισμένων -λόγω κομματικής διαπαιδαγώγησης- μυαλών τού κάθε «αριστερούλη», αλλά ούτε και την φαρισαϊκή στέρξη του Ιερώνυμου. 

Το σπίτι τους θέλουν και την ζεστή αγκαλιά των απαρηγόρητων γονιών τους, που ψάχνουν αγωνιωδώς εδώ κι εκεί μήπως και βρουν τα απαχθέντα παιδιά τους.

Αν πράγματι ενδιαφέρεσαι, κύριε Ιερώνυμε, γι’ αυτά τα παιδιά, καλύτερο θα ήταν να φρόντιζες, με κάποιο τρόπο, να αναζητηθούν οι γονείς τους, να βρεθεί από ποια χώρα απήχθηκαν και να φροντίσεις ώστε αυτά τα δυστυχισμένα παιδιά να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Ειδικά σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, η οποία επί αιώνες υπέστη την λαίλαπα του βάναυσου παιδομαζώματος κατά την εποχή της τουρκοκρατίας, θα ανέμενε κανείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός ο προκαθήμενος της εκκλησίας σε ότι αφορά ειδικά αυτή την διεθνή μάστιγα.

Γιατί τα κρατάτε, κύριε Ιερώνυμε, εκείνα τα παιδιά στους «ξενώνες» σας; 

Με ποιο δικαίωμα τα αποκόπτετε από τους γονείς τους; 
Γιατί δεν τους επιτρέπετε, η έστω δεν τους βοηθάτε, να επιστρέψουν στα σπίτια τους; 
Και το κυριότερο, ποια κυκλώματα σας προμηθεύουν απαχθέντα παιδάκια;
Κάποιες μανάδες κλαίνε, κύριε ιεράρχα, κάποια φυλλοκάρδια σπαράζουν κάπου εκεί έξω, κι εσύ κόπτεσαι για την απόδοση ιθαγένειας; 


Αλήθεια, ποτέ δεν άκουσες για τα κυκλώματα δουλεμπορίας
Ποτέ δεν αναρωτήθηκες από πού και γιατί απαγάγωνται εκείνα τα παιδιά; 
Γιατί τα στοιβάζουν στην πολύπαθη πατρίδα μας; 
Ποτέ δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι κάποιοι δουλέμποροι τα αρπάζουν από τους γονείς τους, κάποιοι αναλαμβάνουν να καλύψουν τα ναύλα τους (5.000 – 6.000 δολάρια το κεφάλι) και κάποιοι τα φέρνουν εδώ για να χρησιμοποιηθούν ως σκλάβοι στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που σχεδιάζονται στη χώρα μας;

Κι όμως! Το τοπίο είναι ξεκάθαρο. 

Όλοι εκείνοι οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές», κονδυλοφόροι δημοσιογραφίσκοι, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι, τους οποίους παράλληλα βρίσκεις και μέσα σε κάποια κρατικοδίαιτη επιχορηγούμενη ΜΚΟ, πληρώνονται, και μάλιστα πολύ αδρά για το «ευαγές» τους έργο. 

Όλοι εκείνοι οι «ψευτοαριστεροί» της κακιάς ώρας, που πασχίζουν να τους καταστήσουν και υπηκόους (δηλαδή υπάκουους δούλους), δεν αποτελούν παρά κάποια αργυρώνητα τομάρια χειρίστου είδους, χωρίς ιδανικά, χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς, χωρίς τσίπα που λέει και ο λαός μας, που ξεπουλάνε και την μάνα τους ακόμα για μια χούφτα δολάρια.

Κι όλοι αυτοί συντονίζονται άρρηκτα μεταξύ τους. 
Κυβέρνηση, ΜΚΟ, μαφία, 
απαγωγείς μικρών παιδιών. 

Την δουλειά τους κάνουν, και την κάνουν πολύ καλά, και αμείβονται ακόμα καλύτερα γι’ αυτές τους τις υπηρεσίες προς τα διεθνή τρωκτικά που προκαλούν τόσο πόνο στην ανθρωπότητα. 

Εσύ τι ρόλο βαράς, κύριε Ιερώνυμε, σ’ αυτή την ιστορία;

Και είναι και εκείνη η περίεργη δήλωσή σου ότι και ο Χριστός, τάχα, «γεννήθηκε ως πρόσφυγας και έζησε ως ξένος». Σε ποιο ευαγγέλιο το διάβασες αυτό, κύριε ιεράρχα; 


Απ’ ότι γνωρίζουν όλοι οι χριστιανοί, ο Ιησούς γεννήθηκε, μεγάλωσε και έδρασε στην Παλαιστίνη. Πότε άραγε υπήρξε πρόσφυγας και δεν το ξέρουμε; 

Εκτός κι αν διαβάζεις άλλα ευαγγέλια εσύ. Απόκρυφα των αποκρύφων. Ή ίσως και να διαβάζεις το «Κατά Σόρον ευαγγέλιον».
Και μιας και αρέσκεσαι να χρησιμοποιείς τον Χριστό στην ρητορική σου, να σου υπενθυμίσω την ρήση «αφίετε τα παιδία ελθείν πρός με». Τ’ ακούς, κύριε Ιερώνυμε; 


Αφήστε τα παιδιά να έρθουν κοντά μου, είπε ο Χριστός. 
Ούτε για παιδομαζώματα μίλησε, ούτε πρόσταξε κανέναν να τα αρπάζει από τους γονείς τους, ούτε να τα σύρει με το ζόρι.

Τίποτα λοιπόν το χριστιανικό δεν υπάρχει στις «πρωτοβουλίες» σου, κύριε ιεράρχα, αλλά ούτε και στις θλιβερές ΜΚΟ σας. Και το χειρότερο, τίποτα το ανθρώπινο!


 Η αλήθεια είναι ότι είσαι τόσο χριστιανός, όσο κι εγώ θα μπορούσα να ισχυριστώ πως είμαι ο Φάντης μπαστούνι.

Γιώργος Ιεροδιάκονος
Γιώργος Ιεροδιάκονος







Πηγή:  Τόνοι και Πνεύματα 

 __________________

* (Σχετικό άρθρο για τις διάφορες Μ.Κ.Ο.:
ΜΚΟ = Μπίζνες Καλά Οργανωμένες
http://redskywarning.blogspot.gr/2011/02/blog-post_1734.html )


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου