Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

0 Εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι "μιας χρήσης" στο Νοσοκομείο Αττικόν

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ Nοσοκομείου καταγγέλλει την ιδιωτική εταιρείαsecurity που έχει αναλάβει την φύλαξη του Νοσοκομείου για την συμπεριφορά της απέναντι στους υπαλλήλους της.







Σύμφωνα με το Σωματείο, όχι μόνο αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους για περισσότερο από τέσσερις μήνες την Τετάρτη 12 Μαρτίου, ημέρα γενικής απεργίας στο Δημόσιο, ανακοίνωσε την τρομοκρατική απόλυση πέντε υπαλλήλων, επειδή έκαναν το “έγκλημα” να διαμαρτυρηθούν για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:


"Ευθύνη έχει και η διοίκηση του νοσοκομείου, η ΔΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, που ανέχονται την συμπεριφορά τέτοιων εταιρειών, με τους οποίους συνδιαλέγονται κανονικά και τους αναθέτουν σημαντικές λειτουργίες στα δημόσια νοσοκομεία.


Οι εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση (δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε το γάλα των παιδιών τους) και την ίδια στιγμή γίνονται αναλώσιμα υλικά "μιας χρήσης" και "μπαλάκι" μεταξύ διοίκησης και εργολάβου για το ποιος φταίει που δεν πληρώνονται.


Ας το καταλάβουν όλοι καλά! Αρκετά παίξατε πάνω στις πλάτες των εργαζομένων. Κανένας από εδώ και πέρα δεν θα είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Δεν είναι δυνατό να κόβουν στον εργαζόμενο το ρεύμα, να του παίρνουν το σπίτι ή να του δεσμεύουν τις ελάχιστες αποταμιεύσεις του, επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τη δόση του δανείου, και όλοι αυτοί να αφήνουν τον κόσμο απλήρωτο και εξαθλιωμένο χωρίς να τρέχει τίποτα.


Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ΠΟΕΔΗΝ και κάθε μαζικό φορέα, μαζί με το σωματείο μας, να προχωρήσουν σε άμεση παρέμβαση στους ιδιοκτήτες της εταιρείας ΗΦΑΙΣΤΟΣ και στη διοίκηση του νοσοκομείου για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Εάν η εταιρεία δεν υποχωρήσει, η αντίδραση όλων των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ και των μαζικών φορέων της περιοχής δεν θα έχει προηγούμενο.


-Να επαναπροσληφθούν τώρα όλοι οι απολυθέντες!
-Δώστε τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους!
-Μόνιμη και σταθερή δουλειά!




-Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!"



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου