Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

0 Του κόσμου οι φαβέλες αβγατίζουν, τώρα και στην Ελλάδα - Ατζέντα 21

Όταν οι 180 χώρες μέλη του ΟΗΕ υπέγραφαν το 1992 την Ατζέντα 21 στο Ρίο ντε Τζανέϊρο συμμετείχαν σε παγκόσμια αναπαράσταση/τελετή μιας προδοσίας όμοιας και ισάξιας με το φιλί του Ιούδα. Όπως ο Ιούδας φίλησε το Χριστό για να τον καταδείξει στους Ρωμαίους στρατιώτες, έτσι κι αυτοί έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους εκπροσωπώντας τις χώρες που παραδίδουν τους λαούς τους στην εξαθλίωση και υποταγή στην παγκόσμια ελίτ. 
Picture
Picture
Στα πρώτα κιόλας κεφάλαια της Ατζέντα 21, στο  3ο κεφάλαιο "Καταπολεμώντας τη Φτώχεια", η φτώχεια αναφέρεται ως 'ένα πολύπλοκο πολυδιάστατο πρόβλημα με ρίζες τόσο σε τομείς εθνικούς όσο και διεθνείς'. Και γι' αυτό, λένε, δεν μπορεί και να βρεθεί ενιαία λύση για την παγκόσμια εφαρμογή.

Τι μεγαλύτερη υποκρισία από αυτή την εισαγωγή στο κεφάλαιο της φτώχειας όταν όλα είναι παγκοσμιοποιημένα, οι αγορές αλληλο-εξαρτούμενες και οι παγκόσμιοι οργανισμοί όπως το ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Ε.Ε. κλπ κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για την εξάπλωση της εξαθλίωσης παγκοσμίως, παρά για την καταπολέμησή της. Κι ενώ μιλούν για 'εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας, μεγαλύτερη ισότητα στην κατανομή του εισοδήματος και την ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων (...) ο αγώνας κατά της φτώχειας είναι η κοινή ευθύνη όλων των χωρών', βλέπουμε η ψαλίδα μεταξύ φτωχών και πλουσίων να ανοίγει περισσότερο και η γη να γεμίζει με νεόπτωχους. Του κόσμου οι οικονομικά ισχυροί να γίνονται ισχυρότεροι... 

Picture
Στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου διόλου τυχαία επιλέχτηκε η ιστορική υπογραφή της Ατζέντας 21, η φτώχεια είναι κάτι σαν εθνικό σύμβολο. Οι γνωστές φαβέλες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, είναι περιοχές μεγάλης φτώχειας και υψηλής εγκληματικότητας. Το 6% των κατοίκων της Βραζιλίας διαμένει εκεί.

"Φαβέλα" στα πορτογαλικά σημαίνει "φτωχογειτονιά", "παραγκούπολη" και στα 21 χρόνια που πέρασαν από την απόφαση του ΟΗΕ για την υποτιθέμενη εξάλειψη της φτώχειας, όχι μόνο δεν 'έλυσαν' το πρόβλημα στον ίδιο τον τόπο της υπογραφής, αλλά αυτό χειροτέρεψε εκεί, κι εξαπλώθηκε παγκοσμίως σαν επιδημία. Η κατασκευασμένη και οργανωμένη παγκόσμια κρίση από την παγκόσμια ελίτ γεννά περιθωριακούς, πρώην νοικοκυραίους που μένουν στους δρόμους, αν φυσικά κρατηθούν μακριά από την αυτοκτονία.

Έτσι διατήρησαν τις φαβέλες στο Ρίο, τις χρησιμοποίησαν ακόμα και σαν τουριστικό αξιοθέατο, ξεναγώντας τουρίστες στα σοκάκια τους για να βλέπουν τη φτώχεια των άλλων και να νιώθουν ευγνωμοσύνη (είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που λένε, αν νιώθεις πολύ δυστυχισμένος, πήγαινε σε κανένα νοσοκομείο να δεις τον πόνο του άλλου και θα νιώσεις αμέσως καλύτερα για όσα έχεις).

Ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων το 2016, στην πόλη του Ρίο σκέφτονται να αλλάξουν την ονομασία τους στο χάρτη της Google και να τις μετονομάσουν  'morro', που σημαίνει 'λόφοι'.  Έτσι με τη νέα βάπτιση, θα εξαλειφθεί από τον παγκόσμιο χάρτη η τοπική φτώχεια... Πανεύκολο. αλλάζεις ένα όνομα κι έτσι όλοι αυτοί που πριν διεμέναν στις παράγκες και μέσα στη μιζέρια, θα είναι στην ίδια μοίρα με όλους αυτούς που μένουν σε λόφους, σαν να λέμε στο λόφο της Καστέλλας, στο Λυκαβηττό ή σε οποιονδήποτε άλλο λόφο που βρίσκεται σε μεγαλουπόλεις και που συνήθως καταλαμβάνονται από βίλες.

Picture
Στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας - μιας από τις πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου, αντίστοιχη του Ρίο και επίσης σε λόφο- για την τεράστια φτώχεια και τη συνεχή απειλή εγκληματικών συμμοριών, βρήκαν άλλη λύση αντιμετώπισής της. Εδώ δεν άλλαξαν την ονομασία στο χάρτη της Google, απλά ξόδεψαν 4,6 εκατ. ευρώ  για να μετακινούνται οι φτωχοί κάτοικοι της γειτονιάς Κομούνα 13 πιο γρήγορα. Μάλιστα πρόσφατα προσέθεσαν και σκέπαστρο για να μην βρέχονται. Κι αν αυτό για κάποιους μοιάζει έργο εξυπηρέτησης και ανάπτυξη, για μας σημαίνει... διαιώνιση και κατοχύρωση της φτώχειας και καμία διάθεση για ισότητα και καταπολέμηση της εξαθλίωσης, όπως λέει η Ατζέντα 21. Με λίγα λόγια... Εδώ θα μείνετε...
 
 

Και.. μιας και είναι καλοκαιράκι... πάμε Χαβάη, τώρα, για διακοπές!

Πλάι στους τουρίστες που ξόδεψαν στη χώρα 1,3 δις δολάρια για τουρισμό, ο παράδεισος της Χαβάης έχει κι αυτός τη δική του μικρή κόλαση: σκηνές και παραπήγματα.  Μέσα στο εξωτικό τοπίο και πλάι στα υπερπολυτελή resorts των τουριστών που απολαμβάνουν εξωτικά τους coctails, κάποιοι άνθρωποι ζουν μέσα στη φτώχεια. Οι χαμηλοί μισθοί και υψηλές τιμές κατοικιών κάνουν τη Χαβάη την τρίτη μεγαλύτερη χώρα αστέγων ανά κάτοικο. 
 
 
Περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι ζουν στους δρόμους και τις παραλίες του παραδεισένιου νησιού, πολλοί από αυτούς είναι εγγενείς κάτοικοι της Χαβάης και δεν θέλουν με τίποτα να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Οι ιθαγενείς κοινότητες της Χαβάης είναι οι φτωχότερες. Ζουν σε τοξικές χωματερές και κοντά σε ερευνητικές εγκαταστάσεις χημικών και καλλιέργειες δοκιμής φυτοφαρμάκων.
 
 
Εδώ η εξουσία βρήκε άλλη λύση: Ο κυβερνήτης της Χαβάης πρότεινε να τους αγοράσει εισιτήρια χωρίς επιστροφή για τις ΗΠΑ για... να «καθαρίσει» το νησί. Αυτό σκέφτηκε. Μάλλον η σύζυγός του είναι από εκείνες που ζητούν συνέχεια από τον άντρα τους να 'βγάλει τα σκουπίδια' και μέχρι εκεί έφτασε το μυαλό του. Να εξάγει τα σκουπίδια σε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ.

Κι ενώ πάνω από 700.000 τουρίστες που επισκέφτηκαν τη Χαβάη τον Ιούνιο του 2013 άφησαν μέσα σε ένα μήνα 1,3 δισ. δολ., κανένα από αυτά δεν πρόκειται να διατεθεί στην 'φτώχειά της Ατζέντας 21 που οι ΗΠΑ φυσικά και έχουν υπογράψει από τους πρώτους. Και το πιο αξιοπερίεργο είναι ότι οι περίπου 8.000.000 επισκέπτες της Χαβάης που ξόδεψαν 14 δισ. δολ. μέσα  στο 2012, προτίμησαν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο νησί της Χαβάης, το συγκεκριμένο, το Οάχου, με τους περισσότερους αστέγους. Φαίνεται τελικά ότι να βλέπεις τον πόνο του άλλου είναι για κάποιους μάλλον χαλαρωτικό...

Φαβέλες αλά... Ελληνικά
Όταν η κα Μπακογιάννη ερωτήθηκε σε μια εκπομπή από έναν εκ των ακροατών τι γνώμη έχει για την Ατζέντα 21, εκείνη απάντησε ότι... δεν ασχολείται με 'θεωρίες συνωμοσίας'! Αλλά ήταν ο συνωμότης πατέρας της, ο κυριολεκτικά 'αθάνατος' Μητσοτάκης που έβαλε την υπογραφή του σε αυτό το έκτρωμα το 1992.

21 χρόνια μετά οι νεόπτωχοι των Ελλήνων φτιάχνουν τις δικές τους φαβέλες. Φροντίζουν γι' αυτό οι εξέχοντες πολιτικοί μας, τα ποταπά τσιράκια της παγκόσμιας ελίτ και των ξένων συμφερόντων.
Έτσι, οι πρώτες φαβέλες, δημιουργούνται από οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες. Πρώην νοικοκυραίοι με δουλειές και σπιτικό, που όμως δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να καταβάλουν ούτε το ενοίκιο ενός μικρού διαμερίσματος ή το χαράτσι του σπιτιού τους, να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά και το πετρέλαιο. Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να ζήσουν μόνιμα πια σε τροχόσπιτα ή σκηνές σε οργανωμένα κάμπινγκ της Αττικής και της περιφέρειας που λειτουργούν ολόκληρο τον χρόνο.  Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ιδιοκτήτες τροχόσπιτων, οι οποίοι τις καλές εποχές τα χρησιμοποιούσαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ταξιδεύοντας στην Ελλάδα. 
 
ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΚΗΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ πολύτεκνη οικογένεια. Στο κάμπινγκ με 4 παιδιά, για να πληρώνουν το δάνειο
 
Σήμερα, τα τροχόσπιτα των 7 τ.μ. είναι το μοναδικό τους σπίτι. Στη Νέα Κηφισιά, στη Νέα Μάκρη, στην Κινέττα, αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα, τα κάμπινγκ που λειτουργούν όλο τον χρόνο έχουν μετατραπεί σε σύγχρονες φαβέλες και φιλοξενούν, με ελάχιστο κόστος, άνεργους πολίτες αλλά και χαμηλόμισθους οικογενειάρχες που παλεύουν για την επιβίωση. Πρώην ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, δημόσιοι υπάλληλοι, υψηλόβαθμοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, νέοι που δεν βρίσκουν δουλειά, αλλά και γυναίκες με παιδιά κατέφυγαν στα κάμπινγκ για να μη βρεθούν στον δρόμο. Τους καλοκαιρινούς μήνες έρχονται αντιμέτωποι με τις υψηλές θερμοκρασίες και τον χειμώνα η διαβίωση γίνεται πιο δύσκολη, με τα λασπόνερα στην είσοδο του «σπιτιού» τους και το κρύο να αποτελούν γι’ αυτούς καθημερινότητα. Το ετήσιο κόστος της ενοικίασης του χώρου δεν ξεπερνάει τα 1.600 ευρώ. Το εσωτερικό ενός τροχόσπιτου περιλαμβάνει ένα μονό ή διπλό κρεβάτι, ένα WC, μια μικρή κουζίνα με γκάζι και μικρούς αποθηκευτικούς χώρους.

Και τι γίνεται με όλους αυτούς που ούτε κι αυτό το ελάχιστο κόστος διαμονής δεν μπορούν να καλύψουν κι ούτε έχουν τροχόσπιτο; Στον Καιάδα των 5 δρόμων!

Οι νεόπτωχοι Έλληνες καθώς και οι νεόπτωχοι του κόσμου αυξάνουν με δραματικά γρήγορο ρυθμό. Φουσκώνουν τα νούμερα της παγκόσμιας εξαθλίωσης και την ικανοποίηση αυτών που έδωσαν το προδοτικό φιλί επισφράγιση της κατάπτυστης Ατζέντας 21.

Στη δεύτερη παράγραφο του κεφαλαίο 'Φτώχεια' γίνεται αναφορά στην 'διαχείριση των πόρων με βιώσιμο τρόπο και περιβαλλοντική πολιτική'. Την είδαμε και αυτή, λαμπρό παράδειγμα οι Σκουριές, κι ακόμα είμαστε μόνο στην αρχή της 'βιώσιμη ανάπτυξης μας', ρίξτε και μια ματιά στην Αφρική που την κατακλέβουν χρόνια πόσο βιώσιμη είναι.  Και επικαλούνται την ανάγκη μια 'συγκεκριμένης' στρατηγικής για:

 "Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της φτώχειας, την ανάπτυξη και το περιβάλλον ταυτόχρονα θα πρέπει να αρχίσει με την εστίαση των πόρων, την παραγωγή και τους ανθρώπους και θα πρέπει να καλύπτει τα δημογραφικά ζητήματα, την βελτιωμένη υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση, τα δικαιώματα των γυναικών, ο ρόλος της νεολαίας και των αυτοχθόνων πληθυσμών και τοπικών κοινοτήτων και μια δημοκρατική διαδικασία συμμετοχής σε συνδυασμό με τη βελτίωση της διακυβέρνησης". 
Ναι... το φιλί του Ιούδα που τώρα το σφραγίζει τα χείλη των προδοτών κυβερνώντων μας. Η Ατζέντα 21 ήταν μια συνωμοσία της παγκόσμιας ελίτ, όλα γίνονται και πραγματοποιούνται βάσει σχεδίου, και δεν είναι πια θεωρία, αλλά πράξη, καθημερινή και βιωματική!

πηγές από: Πρώτο Θέμα, Newsbeast, iefimerida


Πηγή: allnewz.weebly.com
____________________
Διαβάστε επίσης: 

Ατζέντα 21. Η ατζέντα που σχεδιάστηκε για μας, 

χωρίς εμάς μέσα...


Εδώ θα γίνει μια συλλογή από άρθρα, αναλύσεις και μεταφράσεις του πιο απάνθρωπου κειμένου που γράφτηκε ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας... 
Της Ατζέντας 21 που σχεδιάστηκε για μας χωρίς εμάς...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου