Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

0 ΗΠΑ: «Ναι» στην παρακολούθηση από το 62% των πολιτών

Η πλειοψηφία των Αμερικανών βάζει σε δεύτερη μοίρα την ιδιωτική ζωή των πολιτών και θεωρεί ότι προέχει η ομοσπονδιακή έρευνα για την ύπαρξη τρομοκρατικών απειλών.
Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη των μυστικών παρακολουθήσεων από την NSA, διεξήχθη δημοσκόπηση από την εφημερίδα Washington Post και το ινστιτούτο Pew για να διαπιστωθεί πόσο αποδεκτό είναι αυτό το «αθέμιτο» μέσο έρευνας από τους Αμερικανούς πολίτες.
Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αποκαλυπτικά.Το 56% των ερωτηθέντων εγκρίνει την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών εκατομμυρίων Αμερικανών, έναντι 41% που θεωρεί αυτή την πρακτική «απαράδεκτη».

Συνολικά, το 62% των Αμερικανών θεωρεί ότι είναι σημαντικό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ερευνά για την ύπαρξη τρομοκρατικών απειλών, παρά την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των προσώπων. Το 1/3 των ερωτηθέντων έχει αντίθετη γνώμη.
Το 45% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει όλες τις δραστηριότητες των αμερικανών πολιτών στο Ιντερνέτ για να εμποδίσει την εκδήλωση τρομοκρατικών ενεργειών, ενώ το 52% θεωρεί ότι μία τόσο προχωρημένη παρακολούθηση δεν θα έπρεπε να είναι δυνατή.

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου