Τρίτη 14 Μαΐου 2013

0 «Πριν μερικά χρόνια οι Τούρκοι στρατηγοί, εφάρμοζαν τις ίδιες προβοκάτσιες, για να προκαλέσουν πόλεμο με την Ελλάδα!!!» (Τις ίδιες προβοκάτσιες που εφαρμόζουν για να εισβάλει στη Συρία, η Τουρκία...)


Από τα Ελληνικά, τα Τουρκικά και τα διεθνή ΜΜΕ, όλοι ξέρουμε πλέον, το τι επιδιώκει αλλά και τι ζητά ΕΥΘΕΩΣ η Τουρκία, ώστε να «νομιμοποιηθεί» να εισβάλει στη Συρία με τις πλάτες του ΝΑΤΟ.

Ας δούμε όμως κάποιες αξιόλογες απόψεις, όπως διατυπώθηκαν προχθές στο Russia Today, μετά τις περίεργες ψυχρές αλλά θανατηφόρες εκρήξεις βομβών στη Τουρκία:


<<… Η Τουρκία διατηρεί το δικαίωμα να λάβει «κάθε είδους μέτρο», αλλά μέχρι στιγμής δεν σχεδιάζει να συγκαλέσει επείγουσα σύνοδο του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ ο πρωθυπουργός Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα λάβει «όλα τα μέτρα αντιποίνων που κρίνει αναγκαία.»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση εναντίον του Άσαντ, επειδή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Τουρκίας και άλλων γειτονικών με τη Συρία χωρών.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου, αποκάλεσε τις επιθέσεις ότι αποτελούν «πρόκληση», λέγοντας ότι η χρονική στιγμή των εκρήξεων δεν ήταν τυχαία, αναφερόμενος στις πρόσφατες ειρηνευτικές συνομιλίες που προτείνονται και υποστηρίζονται από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

«Η πρόκληση μπορεί να [έρχεται στο μυαλό του Άσαντ] σε μια τέτοια κρίσιμη φάση των εξελίξεων σχετικά με τη Συρία.
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό συνέβη τη στιγμή, κατά την οποία οι διπλωματικές κινήσεις εντείνονται. Καλούμε τους πολίτες μας να είναι συνετοί,» δήλωσε ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία το Σάββατο.

Η Ρωσία έχει εκφράσει ανησυχίες ότι κατηγορίες είναι αβάσιμες και ότι κάθε συνακόλουθη περιπετειώδης δράση τρίτων, θα μπορούσε να προκαλέσει αποσταθεροποίηση της περιοχής.

«Στην τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία, η Συρία είχε κατηγορηθεί και πάλι – και όπως συνήθως γίνεται, κατηγορείται πάντα για τα πάντα. Κάποιος θέλει να διαταράξει την ειρηνευτική διάσκεψη και να προχωρήσει με τη χρήση στρατιωτικής βίας,» δήλωσε ο Alexei Pushkov, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας της Ρωσίας στο Twitter.

Οι θανατηφόρες εκρήξεις θα μπορούσαν να είναι, ακόμη και μια εσωτερική δουλειά της Τουρκίας, με την ελπίδα να ενθαρρύνει τη διεθνή στρατιωτική δράση εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ, σύμφωνα με τον Μάρκο Παπαδόπουλο, συντάκτη της «Πολιτικής» του πρώτου σε κυκλοφορία περιοδικού του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η Τουρκία πιέζει συνεχώς για μια παρέμβαση στη Συρία, για μια Δυτική στρατιωτική επέμβαση. 

Συνεχίζει να πιέζει και για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη βόρεια Συρία, (γράφει ο Μ. Παπαδόπουλος).

Δεδομένου ότι οι Τούρκοι στρατηγοί μερικά χρόνια πριν σχεδίαζαν και εφάρμοζαν προβοκάτσιες, για να προκαλέσουν έναν πόλεμο με την Ελλάδα, δεν είναι καθόλου απίθανο, ότι οι (σημερινοί) Τούρκοι στρατηγοί ή τα μέλη των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών wouldn “t αναγκάζονται να κάνουν το ίδιο και σήμερα, 

στη προσπάθειά τους να προκαλέσουν έναν πόλεμο κατά της Συρίας, ώστε να αναγκαστεί από τέτοιες δράσεις να επέμβει και το ΝΑΤΟ»
είπε στο Russia Today.

Η συνοριακή πόλη διαμαρτύρεται για την πολιτική της Τουρκίας σχετικά με τη Συρία, και την διάχυσή της βίας!!!

Τα δύο αυτοκίνητα βόμβες του Σαββάτου, εξερράγησαν έξω από το δημαρχείο και το ταχυδρομείο, σκοτώνοντας 46 άτομα και τραυματίζοντας άλλους εκατό ανθρώπους και καταστρέφοντας τα γύρω κτίρια, σε μια από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις της χώρας, σε διάστημα μεγαλύτερο από μια δεκαετία. Περίπου 50 άλλοι άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Μια τρίτη έκρηξη αργότερα αναφέρθηκε στην ίδια πόλη. Ωστόσο, ο τοπικός τύπος που αργότερα ανέφερε το θέμα, κατέγραψε ότι το περιστατικό ήταν άσχετο.

Αστυνομικές ενισχύσεις απεστάλησαν στην πόλη μετά τις εκρήξεις βομβών στους δρόμους της Reyhanli, που είναι τα σπίτια χιλιάδων Σύριων (προσφύγων!!!!), οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τη σύγκρουση. 
Περίπου 300.000 συνολικά από αυτούς τους ανθρώπους, τώρα διαμένουν στην Τουρκία.

Η παρουσία τους έχει προκαλέσει κάποια ένταση στην πόλη και στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, ειδικά μεταξύ εκείνων των Τούρκων, που είναι δυσαρεστημένοι με την εισροή των μεταναστών (προσφύγων).

Μετά τις εκρήξεις, περίπου εκατό κάτοικοι της πόλης βγήκαν στους δρόμους εναντίον του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Ερντογάν και κατηγορώντας τον για την αποτυχημένη πολιτική του έναντι της Συρίας, για την οποία πιστεύουν ότι οδήγησε στιε εκρήξεις.

Μερικοί ντόπιοι έχουν κατηγορηθεί επίσης από τους Σύριους πρόσφυγες για την άσκηση βίας στη περιοχή των συνόρων, και για επιθέσεις κατά των προσφύγων.

«Ακούσαμε ότι υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις από τους ντόπιους Τούρκους εναντίον των Σύριων πολιτών και αυτοκινήτων τους. Οι Αστυνομικές ενισχύσεις εστάλησαν εκεί, για να αποφευχθούν αυτού του είδους οι αντιδράσεις,» δήλωσε ένας ανώνυμος Τούρκος αξιωματούχος της κυβέρνησης στο Reuters.

Περίπου 60 άνθρωποι, επίσης, διαδήλωσαν στην Άγκυρα, τη πρωτεύουσα της Τουρκίας μετά τις εκρήξεις. Οι διαδηλωτές όμως γρήγορα διασκορπίστηκαν.>>



 Russia Today
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης
Πηγή: soutsouneros.arvanitis.eu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου