Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

1 CONGA NO VA! Όπως λέμε στα Ελληνικά ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Το άρθρο αφορά το Χρυσωρυχείο Yanacocha στο Περού, 
έχει όμως τρομερή ομοιότητα με το έγκλημα που συντελείται και στη δική μας Πατρίδα, 
συγκεκριμένα την εξόρυξη χρυσού από τους κατακτητές και τα τσιράκια τους, στη Χαλκιδική.
Η χούντα της Νέας Τάξης κλέβει τις Πατρίδες των Λαών, στερεί το μέλλον των παιδιών μας.

Θέλουν να στερήσουν τον τόπο και τη ζωή απ’ τα παιδιά της Ελλάδος. 
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!


Έξω οι εισβολείς Σιωνιστές και τα τσιράκια τους απ' τις Πατρίδες μας!!!
 _________________________

Κάποτε εκεί, στην κορυφή των Περουβιάνικων Άνδεων, υπήρχε μια λίμνη, η Yanacocha, “μαύρη λίμνη” στην παλιά γλώσσα των Ινδιάνων Κετσούα.

Σήμερα το όνομα της λίμνης που δεν υπάρχει πια, το έχει πάρει ένα τεράστιο επιφανειακό μεταλλείο που ανήκει στην Αμερικανική πολυεθνική Newmont Mining. 

Το μεταλλείο Yanacocha είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μεταλλείο χρυσού στον κόσμο και το μεγαλύτερο στη Λατινική Αμερική και είναι πραγματικά ένα τέρας: η συνολική έκταση των εγκαταστάσεων (ορυγμάτων, εργοστασίων, χώρων απόθεσης) είναι 1.400.000 στρέμματα!

Αντιμέτωπες με τις συνέπειες της ρύπανσης από όξινη απορροή, υδράργυρο και άλλα χημικά, οι οικογένειες της Καχαμάρκα δίνουν έναν απελπισμένο αγώνα να υπερασπιστούν τα νερά τους και τον τρόπο ζωής τους. 

Οι αγρότες αναφέρουν θανάτους ζώων, δραματική μείωση στην απόδοση των καλλιεργειών και μια πλειάδα επιπτώσεων στην υγεία τους. Εν τω μεταξύ η Newmont επιβάλλει την κυριαρχία της μέσω της διαφθοράς, της τρομοκράτησης και της βίας.

Aπό το 1993 που ξεκίνησε, το μεταλλείο δεν έπαψε ποτε να γεννά συγκρούσεις. Τον Ιούνιο του 2000, 150 κιλά υδραργύρου διέρρευσαν από ένα φορτηγό της εταιρείας, με αποτέλεσμα πάνω από 1000 άνθρωποι να υποστούν τοξική δηλητηρίαση. 

Πολλοί υποφέρουν ακόμη από τις συνέπειες, αλλά οι αγωγές τους για αποζημίωση από την εταιρεία δεν έχουν φέρει ακόμη αποτέλεσμα (12 χρόνια).

Tο 2004, η εταιρεία ξεκίνησε ερευνητικές γεωτρήσεις στο γειτονικó Cerro Quillish που έχει μεγάλα αποθέματα χρυσού, αλλά βρίσκεται πάνω σε έναν πολύτιμο για την περιοχή υδροφορέα. 


Οποιαδήποτε ομοιότητα με τις Σκουριές μάλλον δεν είναι τυχαία… 

Οι κάτοικοι είπαν BASTA! Φτάνει. 10.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και μπλόκαραν τους δρόμους για το μεταλλείο για δυο εβδομάδες. 

Φάγαν δακρυγόνα, ξύλο από την αστυνομία, φυλακίσεις και όλα τα σχετικά, αλλά δεν έκαναν ούτε βήμα πίσω και τελικά η εταιρεία υποχρεώθηκε να υποχωρήσει και να εγκαταλείψει το Cerro Quillish.

Yanacocha

Ακτιβιστές δέχονται απειλές για τη ζωή τους και ένας δολοφονείται. Οι αποκλεισμοί του μεταλλείου από κατοίκους της περιοχής είναι συχνό φαινόμενο (φωτογραφία επάνω, από το Νοέμβριο 2011), όπως και οι τσαμπουκάδες από την ιδωτική εταιρεία σεκιούριτι που προσέλαβε το μεταλλείο.


Αυτοί πάντως δεν είναι ιδιωτική σεκιούριτι, στρατός είναι. Φωτό από εδώ.

Το τελευταίο project της εταιρείας Yanacocha λέγεται Conga, ένα μέγα-μεταλλείο των 5 δις δολαρίων.  

Ο ανυποχώρητος πόλεμος των ιθαγενών campesinos ενάντια στο Conga κρατάει εδώ και πάνω από ένα χρόνο. 

Δύο φορές κυρήχθηκε στρατιωτικός νόμος, το μεταλλείο παρέμεινε για μήνες αποκλεισμένο από τους κατοίκους, οι διαδηλώσεις γνώρισαν βίαια καταστολή με νεκρούς, αλλά …φαίνεται ότι οι κάτοικοι θα νικήσουν! 

Το έργο έχει ανασταλεί επ’αόριστον, ενώ κάποιοι αναλυτές προτείνουν στη Yanacocha να το πουλήσει για να σταματήσει να χάνει λεφτά (εδώ). Ποιος τυχερός θα το πάρει…

Για τους κατοίκους της Καχαμάρκα, το 2013 ξεκινάει με αγώνα: στις 14 Ιανουαρίου ήταν η 20η επέτειος της σύστασης της εταιρείας Yanacocha, ήταν δηλαδή τα γενέθλια της εταιρείας. 


Οι Περουβιάνοι είπαν ότι ήταν “20 χρόνια εξαπάτησης, διαφθοράς, αρπαγής της γης, εκλημάτων και άλλων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” και γιόρτασαν την επέτειο στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στο Conga (εδώ)




CONGA NO VA! 
Όπως λέμε στα Ελληνικά ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δείτε ολόκληρη την ταινία ΟΡΕΝ-ΡΙΤ στο vimeo.  

Δείτε επίσης το ντοκυμαντέρ “Η κατάρα του χρυσού των Ίνκας”, σε τρία μέρη:
  http://www.youtube.com/watch?v=5OdJ9eRv_LY
http://www.youtube.com/watch?v=yjtwrBJwVVg  
http://www.youtube.com/watch?v=pklvtvq5g8g
 
628x471
  






Και ναι, πάντα θα υπάρχουν χαμογελαστοί υπάλληλοι της εταιρείας, της όποιας εταιρείας, που θα επιδεικνύουν με καμάρι το σεληνιακό τοπίο που δημιούργησαν. Κι ας πεθαίνει ο κόσμος.













Πηγή: antigoldgreece

1 σχόλια:

tasos2222 είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗς ΕΣΧΑΤΗς ΠΡΟΔΟΣΙΑς ΚΑΙ ΤΗς ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗς ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕς ΕΝΟΠΛΕς ΔΥΝΑΜΕΙς ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΣΤΙς 24\11\2011
ΕΤΣΙ,
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙς ΜΑς , ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗς ΤΙΜΗς ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗς ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗς . ΕΝΩ, ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ . ___________ ΚΑΘΏΣ __________ΠΡΟΔΟΤΕς ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΣΤΙς 24\11\2011 ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕς ΔΥΝΑΜΕΙς ΚΑΤΑ ΤΗς ΠΑΤΡΙΔΟς ΜΑς ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΎ ...
ΑΦΟΥ, Η ΤΗΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟς ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ, ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΙς ΕΝΟΠΛΕς ΔΥΝΑΜΕΙς... ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΥς ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ .
Συνεπώς , όσοι κατηγορουν για ΠΡΟΔΟΣΊΑ ΜΟΝΟΝ τους πολιτικους και ΔΕΝ συμπεριλαμβανουν μέσα στο κατηγορητήριότων ΚΑΙ τις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙς , ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕς. ΕΧΟΥΝ ΔΟΛΟ , υποκρύπτουν και υποθαλπτουν την προδοσια , ενώ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΥΠΌΘΑΛΨΗ και για άμεση συνέργια στην προδοσια της πατριδοςμας ..
ΕΝΩ ,ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗΜΑΣ , ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΤΟ πλεον το δηλώνουμε , καθώς επισημα διαχωριζουμε τις θεσειςμας απο εκεινους που την εχουν ηδη πουλησει αλλα΄και απο αυτους που σκοπευουν να πουλησουν την ψυχη των ( αυτα , ηδη τα έχουμε πανω απο 4.000 πολίτες, δηλωσει επισημως με ετουτη την ιερη δηλωση-καταγγελια,
δειτε και κοινοποιηστε παντου.
ΚΑΘΩΣ ΠΛΕΟΝ ,ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΧΩΡΙς προηγουμενως ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩς ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΜΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ .
ΔΙΟΤΙ,
ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΞ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΩς ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΜΑς
ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟΥς ΣΤΡΑΤΙΩΤΕς ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ
ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥς ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ Ως ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΕς και ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥς ,ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗς ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΩΝ..
ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΧΑΡΑΓΜΑ . ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑς ΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕς , ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥς ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΎς ΚΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟΥς ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ . .
. ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ , ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΙ <> ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥς ΤΟΥς ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΕς ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕς ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ (όπως πχ οι παπαδες)ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ, ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΛΕΝΕ ΟΧΙ , ΧΩΡΙς να εχουν καταγγειλει την καρτα , την υποδουλωσητων ,την προδοσια κατα της πατριδος και την απο 24\11\2011 πατηση των ιερών δεσμεύσεων με επισημο δικογραφο .
Συνεπως , καλο ειναι , ολοι οσοι στο εξης λεμε οχι στην καρτα , να κοινοποιουμε (μαζι με εκεινο το ΟΧΙ) και αναλογο δικογραφο επικυρωμενο , με το οποιο επισημα εχουμε καταγγειλει σε εισαγγελικες αρχες και την καρτα και την καρτα του πολιτη ΚΑΙ την προδοσια κατα της πατριδος μας αλλά , και την απο 24\11\2011 , καταπατηση των ιερων δεσμεύσεων ..
.ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΉΜΑΤΟς .δειτε ολόκληρη την ΙΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ στον τοίχομου
Ειτε ετούτη την καταγγελία δήλωση που βλέπετε , ειτε κάποια άλλη ανάλογη ,την καταθέτουμε , είτε ομαδικά είτε μεμονωμένα. Δεν χρειάζεται να πληρωσουμε παράβολο . Ζητάμε απο τον αξιωματικό που θα την παραλάβει να μας δώσει και δυο επικυρωμένα αντίγραφα με τον αρ. πρωτοκόλλου να αναγράφεται επάνω σέ αυτά >
η προγενέστερη ημερομηνία κατάθεσης της δηλώσεως σαν ετούτη , παίζει σημαντικο ρολο.
{η προγενέστερη ημερομηνία κατάθεσης της δηλώσεως σαν ετούτη , παίζει σημαντικο ρολο}..
https://www.facebook.com/notes/tasos-mastrogiannis/ιερη-δηλωση-και-καταγγελια-κατα-του-απο-24112011-διαρκούσ-κακουργηματοσ-καταπατη/422877021088985....

Δημοσίευση σχολίου