Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

1 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΛΙΟΥ: '' ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ''

                                                                  Καλησπέρα σ'όλους,
    
Η Πρωτοβουλία Πολιτών Ιλίου Αντίστασης και Αλληλεγγύης, έχοντας κλείσει παραπάνω από ένα χρόνο δράσης, συνεχίζει με μια μορφή αλληλεγγύης, αυτή τη φορά: τη διάθεση τροφίμων πρώτης ανάγκης ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, δηλαδή, κατ' ευθείαν από τον παραγωγό!

Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε να
  • βοηθήσουμε τους συνδημότες μας να προμηθευτούν τρόφιμα σε πολύ χαμηλές τιμές,
  • σπάσουμε τις συμφωνίες των super markets που κρατάνε τις τιμές απίστευτα ψηλά, και τις ανεβάζουν συνέχεια,
  • τονώσουμε τους απλούς αγρότες και να τους παροτρύνουμε να παράγουν προϊόντα αντί να "σπέρνουν" τα χωράφια τους με φωτοβολταϊκά
και πάνω απ' όλα, να βγάλουμε τους κάθε είδους μεσάζοντες από τη ζωή μας. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! Μπορούμε και χωρίς αυτούς!

Αν και θα κυκλοφορήσει στις γειτονιές έντυπο υλικό, στέλνω τα σχετικά φυλλάδια σε ηλεκτρονική μορφή για να τα αξιοποιήσει ο καθένας μας όπως μπορεί. Μπορούμε να τα προωθήσουμε σε συγγενείς, γνωστούς, φίλους, συναδέλφους,
συναγωνιστές, γείτονες, κτλ και αυτοί με την σειρά τους σ'άλλους, έτσι ώστε να γίνει ευρέως γνωστό. Αν δεν σας ενδιαφέρει προσωπικά, σίγουρα κάποιον άλλον θα ενδιαφέρει - μην το αμελήσετε!
Αυτό το στοίχημα,
πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε .
 Επίσης:
    όποιος θέλει να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος, αφού μια τέτοια δουλειά χρειάζεται καλή οργάνωση και άρα παραπάνω προσπάθεια/ άτομα, τόσο από σήμερα με τη διάδοση του υλικού μέχρι την 10η Δεκέμβρη(τελευταία ημέρα παραγγελιών), όσο και την ημέρα διάθεσης και διανομής των τροφίμων(15η Δεκέμβρη) ,για την καλύτερα δυνατόν εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας.Στείλτε μας μέιλ για να μας δηλώσετε την όποια διαθεσιμότητά σας.

Η αφίσα πρέπει να μπει σε όλους τους πίνακες ανακοινώσεων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στα σχολεία, στους χώρους που συγκεντρώνονται πολλοί δημότες (ΚΕΠ, ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, Τράπεζες, Δήμο, Αστυνομία, εκκλησίες, καφενεία κλπ) και, αν είναι δυνατόν, σε κάθε μαγαζί και κάθε πολυκατοικία.


Περιμένουμε νέα σας και προσδοκούμε την βοήθειά σας!

1 σχόλια:

tasos2222 είπε...

θαναση, στειλεμου 20 αφίσες απο ετουτες εδώ και άλλες 20 με τις καταλήψεις των μαθητων όταν απεργούν οι καθηγητέςτους .

Δημοσίευση σχολίου